BAMIYAN CULTURAL CENTRE NOTE:

The west face of the court is defined by exhibition galleries covered with vaults. The opposite side of the courtyard steps up to create a smaller courtyard around which the educational and administrative functions of the cultural centre are organized. The third side of the court between galleries and workspaces is edged by the performance space. The fourth face of the courtyard leads below to the lower level of the site into a garden which terminates into an outdoor amphitheatre. The garden is enclosed by a dense orchard and a mixed plantation of native trees towards the east. The cliff edge of the garden is hemmed by tanks that hold rain water and these are covered with wooden slats that become platforms in the landscape looking out to the Buddha cliffs.
NOTE
INFO
CREDITS